Risicobeheersing

/Risicobeheersing
Risicobeheersing2018-11-29T15:53:31+00:00

Risicobeheersing met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wentelt u niet alleen uw aansprakelijkheidsrisico’s af. De vaak bijkomende juridisch verweerkosten, kosten van mediation en onderzoek vallen doorgaans onder de verzekeringsdekking. De beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar heeft er zelf ook belang bij om voor het juridisch verweer de beste specialisten in te zetten.

Inperking van uw aansprakelijkheid

Via algemene of leveringsvoorwaarden kunt u naar redelijkheid en billijkheid uw aansprakelijkheid inperken. Dergelijke inperking biedt echter geen waterdichte bescherming. De rechter kan besluiten uw inperking niet te respecteren!  Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering geeft ook bescherming als uw aansprakelijkheidsbeperkende clausules terzijde worden geschoven.

Opdrachtgevers dicteren steeds vaker de inkoopvoorwaarden bij het aangaan van een overeenkomst. In dergelijke gevallen is er soms geen enkele risicobeheersing en zijn uw algemene voorwaarden niet toepasbaar. Blijf altijd alert bij het ondertekenen van contracten en doe gerust een beroep op de redelijkheid en billijkheid van opdrachtgever.